Фігурантам

Фігурантам "справи українських диверсантів" загрожує до 15 років — журналіст

Укрінформ
Підконтрольна РФ прокуратура в окупованому Криму просить для фігурантів "справи українських диверсантів" - Володимира Дудки і Олексія Бессарабова до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомив в Facebook журналіст Тарас Ібрагімов.

"У справі про підготовку диверсій в Криму прокуратура просила якісь просто позамежні терміни. Володимиру Дудці - 15 років позбавлення волі, з яких 11 він має відсидіти в колонії суворого режиму. Олексію Бессарабову - 14 років і 10 місяців, з яких 10/10 (10 років і 10 місяців - ред.) він проведе в колонії суворого режиму", - написав Ібрагімов.

Крім того, повідомив він, передбачається штраф у розмірі 500 тисяч рублів кожному.

Вирок у справі очікується 4 квітня, уточнив журналіст, додавши, що раніше на адресу так званого слідства, проведеного ФСБ, було винесено окрему ухвалу в зв'язку з фальсифікацією матеріалів справи.

"Про фальсифікації цієї справи писано-переписано. Навіть обвинувачення попросило винести на адресу ФСБ приватник (окреме визначення - ред.)", - додав Ібрагімов.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього друга Володимира Дудку. Усіх трьох обвинуватили в нібито підготовці диверсій в Криму на замовлення української розвідки.

Читайте також: Український "диверсант" відмовився свідчити проти фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

16 листопада 2017 року підконтрольний РФ Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (95 тисяч гривень).

31 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд подовжив арешт на шість місяців севастопольцям Дудці і Бессарабову.

21 лютого 2019 року в підконтрольному Кремлю Севастопольському міському суді Дудка дав свідчення у справі, заявивши про свою невинуватість і фальсифікації слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-