Дітей у Криму готують до війни з Україною — Парубій

Дітей у Криму готують до війни з Україною — Парубій

Укрінформ
Керівництво Російської Федерації використовує освіту як зброю проти України.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час виступу на 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Освіта відіграє критично важливу роль у питаннях національної безпеки. "Російська Федерація системно використовує освіту на окупованих територіях для ментального поневолення місцевого населення та підриву безпеки своїх сусідів, зокрема, і України. Уряд Путіна використовує освіту як зброю проти України. Росія порушує права на освіту рідною мовою, системно принижуючи громадян України, що проживають на окупованих територіях", - зазначив Парубій.

Він підкреслив, що недопуск міжнародних моніторингових місій, у тому числі і спецпредставника ООН, на окуповані території прямо свідчить про те, що "злочинець усвідомлює свій злочин".

"Дітей громадян України на незаконно окупованій території насильно індоктринують, перетворюючи на прихильників російської імперської ідеї. Росія у порушення міжнародного гуманітарного права цілеспрямовано готує українських громадян, що проживають в Криму, до служби в російській армії та до війни проти України. Українці мають вбивати українців - це план Путіна", - зауважив голова ВР.

При цьому Парубій нагадав про трагедію, яка сталася 17 жовтня 2018 року у Керчі, коли 18-річний студент місцевого Політехнічного коледжу Владислав Росляков підірвав бомбу і стріляв з помпової рушниці, вбивши 20 дітей і поранивши ще 50. За словами спікера, Росляков був учасником "військово-патріотичних" тренувань, де його і навчили готувати вибухівку та стріляти.

Водночас Парубій висловив упевненість у тому, що цієї трагедії б не сталося, "якби Крим не захопила Росія, а в дітей не формували бажання війни і насильства".

Читайте також: Парубій - голові Держдуми: Заберіть свої окупаційні війська з України

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій бере участь у роботі 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу, яка проходить 6-8 квітня в Катарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-