Денісова направила омбудсмену РФ листа щодо 23 затриманих кримських татар

Денісова направила омбудсмену РФ листа щодо 23 затриманих кримських татар

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова направила російському омбудсмену Тетяні Москальковій листа щодо встановлення місця перебування 23 кримських татар, затриманих 27 та 28 березня в окупованому Криму.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"Надіслала листи до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, Посольства України у Москві та Генерального консульства України у місті Ростов-на-Дону щодо встановлення місця перебування 23 громадян України", - написала вона.

Український омбудсмен нагадала, що двадцятьох кримських татар затримано після наймасовіших обшуків 27 березня на території тимчасово окупованого Криму (мікрорайон Кам’янка, місто Сімферополь). Йдеться про Шабана Умерова, Рустема Сейтхалілова, Різа Ізетова, Фаріда Базарова, Джеміля Гафарова, Сейрана Муртаза, Аліма Карімова, Тофіка Абдулгазієва, Біляла Аділова, Меджіта Абдурахманова, Рустема Шейхалієва, Сейтвелі Сейтабдієва, Яшара Муєдінова, Ізета Абдулаєва, Асана Янікова, Енвера Аметова, Руслана Сулейманова, Акіма Бекірова, Ерфана Османа та Сервета Газієва.

Читайте також: Заарештованих кримських татар могли вивезти в Ростов - адвокат

"Адвокатам, які сьогодні, 29 березня 2019 року, намагалися відвідати своїх підзахисних в ІТТ м.Сімферополь, та активістам, які намагалися передати передачі в СІЗО, представники цих установ повідомили, що такі громадяни відсутні", - наголосила Денісова.

Крім того, додала вона, невідоме місцеперебуванн трьох кримських татар - Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, - затриманих 28 березня у Ростові-на-Дону.

"Є підозра, що частину з них або всіх кримських татар вивезли до міста Ростов-на-Дону або до міста Москва. У своїх листах я висловила прохання встановити місце перебування громадян України та поінформувати мене за результатами", - заявила Денісова.

Як повідомлялося, 27 березня в окупованому Криму відбулися масові обшуки у будинках кримських татар, після яких були затримані активісти "Кримської солідарності". Загалом було затримано 20 людей, серед яких були й ті, хто прийшов підтримати активістів, у яких проводилися обшуки.

Наступного дня російські силовики затримали в Ростові-на-Дону трьох кримських татар, у будинках яких напередодні проходили обшуки.

"Суд" у Сімферополі заарештував до 15 травня затриманих за підозрою у буцімто причетності до організації Хізб ут-Тахрір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-