Дружина кримського татарина заявила про викрадення чоловіка ФСБ

Дружина кримського татарина заявила про викрадення чоловіка ФСБ

Укрінформ
Захисту кримського татарина Едема Яячікова, в будинку якого 27 березня силовики проводили обшук, стало відомо, що він затриманий силовиками. Дружина зниклого подала в поліцію заяву про викрадення чоловіка.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Сьогодні, через два дні після зникнення Яячікова, адвокату Едему Семедляєву стало відомо про його затримання. Однак місцезнаходження як і раніше невідоме. Адвокат побоюється за здоров'я і життя свого підзахисного", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 27 березня в результаті масових обшуків у будинках кримських татар за звинуваченням у «тероризмі» було затримано 20 осіб. Чотирьох з них на момент обшуків не було вдома. Згодом троє з них були також затримані. Едем Яячіков - один з тих, хто був відсутній під час обшуку в його будинку. До сьогоднішнього дня його місцезнаходження було невідоме, у зв'язку з чим його дружина Сусанна Яячікова подала заяву в поліцію про викрадення чоловіка.

Читайте також: Захист припускає, що заарештованих кримських татар вивезли до Москви

"Я побоююся за його безпеку. Я підозрюю, що співробітники ФСБ викрали його або приховують його місцезнаходження", - заявила вона.

Як дізнався адвокат Семедляєв, Яячіков зараз знаходиться в "управлінні ФСБ по Республіці Крим". «Сьогодні від мого колеги і адвоката стало відомо, що мого підзахисного, Яячікова Едема Абдурашитовича, затримали і він перебуває в управлінні ФСБ по Республіці Крим, де з ним проводять слідчі заходи. Після отримання цієї інформації я відразу вирушив туди, проте ні чергові, ні слідчі, які займаються цією справою, дану інформацію не підтвердили і сказали, що його там немає», - повідомив Семедляєв.

Він додав, що зателефонував і в інші "органи", однак і там йому не відповіли, де знаходиться його підзахисний. Семедляєв побоюється, що стосовно кримського татарина можуть проводитися «позапроцесуальні дії».

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, після яких 23-м активістам "Кримської солідарності" обрано запобіжний захід - арешт до 15 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-