Україна нагадала організаторам “Єврооркестрії” з Франції, що Крим — окупований

Україна нагадала організаторам “Єврооркестрії” з Франції, що Крим — окупований

Укрінформ
Посольство України у Франції попередило французьких організаторів міжнародного фестивалю молодих виконавців симфонічних оркестрів та хорів «Єврооркестрія» про неприпустимість та протиправність проведення культурно-мистецьких заходів на території окупованого Криму.

Про це йдеться у листі Надзвичайного і Повноважного Посла України у Франції Олега Шамшура до президента міжнародної федерації «Єврооркестрія» Клода Револьта у зв'язку із раніше оголошеним проведенням у липні фестивалю під егідою зазначеної організації у Криму (м. Євпаторія), що є у розпорядженні власного кореспондента Укрінформу.

«З великим занепокоєнням я дізнався про організацію Міжнародною федерацією «Єврооркестрія» фестивалю у Криму у липні 2019 року. Молоді французькі музиканти запрошуються «Єврооркестрія» взяти участь у події через сайт федерації та соціальні мережі. Як витікає з анонсу, ця подія має відбутися у Росії», - йдеться у листі.

Читайте також: Як міжнародний фестиваль «Єврооркестрія» ледь не потрапив у пастку Кремля

Посол пояснив французьким організаторам фестивалю про неприпустимість та протиправність таких дій, наголошуючи, що АР Крим є українською територією, яка була окупована і анексована Росію у порушення основоположних принципів міжнародного права.

Шамшур також відзначив консолідовану політику невизнання нелегальної російської окупації Криму Євросоюзом, в особливості такої демократичною країною, як Франція.

Окрім цього, у листі міститься попередження про небезпеку перебування на території окупованого півострова, зокрема, для дітей та молоді в умовах погіршення безпекової ситуації.

«Я щиро сподіваюся, пане президенте, що Міжнародна федерація «Єврооркестрія» поважатиме свою репутацію, беручи до уваги викладену інформацію, та утримається від сприяння у Франції проведенню фестивалів, а також інших культурних заходів в окупованому Криму», - заявив посол України у Франції.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні відомий і авторитетний французьки діяч у сфері класичного музичного мистецтва Клод Револьт заявив, що відмовився проводити міжнародний фестиваль «Єврооркестрія» в окупованій Євпаторії. Водночас ситуація потребує подальшого відслідковування та можливого реагування з боку українських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-