"Суд" Сімферополя арештував ще трьох кримських татар

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму в четвер, 28 березня, заарештував до 15 травня ще трьох кримськотатарських активістів, затриманих напередодні за звинуваченням у причетності до "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Судове засідання щодо Енвера Аметова завершилося рішенням про обрання запобіжного заходу (арешт - ред.) до 15 травня 2019 року", - повідомили правозахисники.

Аналогічне рішення - арешт до 15 травня — було прийнято "судом" щодо Аліма Карімова і Рустема Шейхаліева.

Зазначається, що на даний час у Київському райсуді Сімферополя проходять засідання щодо обрання запобіжного заходу щодо Біляла Аділова, Ризи Ізетова і Шабана Умерова. Практично всі засідання проходять у закритому режимі. В окремих випадках родичам дозволяли зайти в зал суду на оголошення вироку.

Перед будівлею "суду" на вулиці Воровського у Сімферополі зібралися небайдужі кримські татари, проходить акція на підтримку затриманих активістів. Учасника флешмобу Таїра Ібрагімова, який стояв з плакатом "Ми — Кримська солідарність", забрали співробітники силових структур.

Читайте також: ЄС закликає Росію припинити тиск на кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму відбулися масові обшуки у будинках кримських татар, після яких були затримання активістів "Кримської солідарності". Того самого дня, 27 березня, Київський "райсуд" Сімферополя заарештував дев'ятьох осіб - Тофіка Абдулгазіева, Рустема Шейхалілова, Якима Бекірова, Фаріда Базарова і Сейтвелієв Сейтабдіева, Ерфана Османова, Сейрана Муртаза, Сервета Газієва і Меджита Абдурахманова. Всім їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання у СІЗО Сімферополя до 15 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-