Поліція відкрила справу через 27 незаконних обшуків у Криму

Поліція відкрила справу через 27 незаконних обшуків у Криму

Укрінформ
Поліція Криму відкрила кримінальні провадження за фактами незаконного затримання кримських татар та порушення недоторканності їхнього житла.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

"Сьогодні, 27 березня, під час здійснення моніторингу ЗМІ поліцейські встановили, що представники незаконно створених правоохоронних органів РФ на тимчасово окупованій території АР Крим незаконно проводять обшуки у кримських татар", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що потерпілі проживають у селах Строганівка та Кам'янка Сімферопольского району АРК.

За інформацією поліції, обшуки проводилися у 27 громадян у зв’язку з їхньою причетністю до однієї з релігійних організацій.

За цим фактом порушення недоторканності житла потерпілих слідчі слідчого відділу поліції в АР Крим та м. Севастополі негайно відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.162 (Порушення недоторканності житла) ККУ.

Читайте також: ФСБ заявляє, що в "справі Хізб ут-Тахрір" у Криму затримали 20 осіб

Зазначається, що, окрім того, поліцейські встановили, що після незаконного проникнення до житла та проведення в них обшуку, здійснюється незаконне затримання потерпілих.

"За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146-1 (Насильницьке зникнення) КК України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі", - уточнили в Національній поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, за якими пішли затримання активістів "Кримської солідарності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-