ФСБ заявляє, що в

ФСБ заявляє, що в "справі Хізб ут-Тахрір" у Криму затримали 20 осіб

Укрінформ
У ФСБ РФ стверджують, що в анексованому Криму затримано 20 осіб, підозрюваних в участі в забороненій у Росії релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє проект Крим. Реалії з посиланням на російську спецслужбу.

Як наголошується, в ФСБ назвали масові обшуки у Криму «спеціальною операцією», а затриманих - «рядовими членами і ватажками» «Хізб ут-Тахрір».

За заявою ФСБ Росії, «члени структури здійснювали антиконституційну діяльність, засновану на доктрині створення так званого «всесвітнього халіфату», руйнування інститутів світського суспільства і спрямовану на повалення насильницьким шляхом чинної влади».

Російські силовики стверджують, що затримані «поширювали серед жителів півострова терористичну ідеологію, здійснювали вербування у свої ряди кримських мусульман».

При цьому в ФСБ заявляють, що в ході обшуків вилучено «значну кількість заборонених у Росії пропагандистських матеріалів «Хізб ут-Тахрір», засобів зв'язку, електронних носіїв інформації».

Як повідомлялося, співробітники ФСБ, МВС Росії та Росгвардії 27 березня провели у Криму обшуки у 25 будинках кримськотатарських активістів, в тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність».

Читайте також: Україна проінформувала ЄС про обшуки російських силовиків у Криму

У ході обшуку в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя також було затримано двох із тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників. Цьому передував напад російських силовиків на жителів Кам'янки.

Громадське об'єднання «Кримська солідарність» повідомляє про затримання на вулиці Мемета Аппазова в сімферопольському мікрорайоні Кам'янка п'яти осіб з-поміж тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-