Обшуки в Криму: Чубаров закликає активістів фіксувати номери авто, фото та прізвища

Обшуки в Криму: Чубаров закликає активістів фіксувати номери авто, фото та прізвища

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до активістів у Криму, попросивши їх ретельно фіксувати всі деталі подій, що відбуваються сьогодні на півострові.

Про це Чубаров написав в Facebook.

"До активістів у Криму. Стає зрозумілим, що сьогоднішні масові вторгнення в будинки кримських татар, тотальні обшуки і суцільні арешти є частиною якогось плану, затвердженого в Москві. Надзвичайно важливо, щоб ретельно фіксувалися всі деталі того, що відбувається в місцях компактних поселень кримських татар", - написав Чубаров.

Звертаючись до активістів, він попросив фіксувати номери автомобілів, фотографії силовиків, прізвища "слідчих".

"Звертайте особливу увагу на деталі, що дозволять в подальшому ідентифікувати злочинців: номера автомашин, фотографії силовиків, використання ними різних пристосувань, прізвища «слідчих» і понятих, підписи під протоколами тощо", - порадив голова Меджлісу.

Читайте також: Євросоюз вимагає від РФ припинити обшуки в Криму та звільнити затриманих

Він підкреслив, що надзвичайно важливо максимально і терміново розміщувати всю наявну відео- і фотоінформацію про скоєні російськими окупантами злочини в інтернеті і подякував активістам за їхню мужність і непохитність.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, за якими пішли затримання активістів "Кримської солідарності". Всього за останніми даними у Криму затримано 20 осіб, яким закидають, нібито, причетність до організації "Хізб ут-Тахрір".

Фото: atr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-