Кількість затриманих у Криму зросла до 17

Кількість затриманих у Криму зросла до 17

Укрінформ
Після масових обшуків у будинках кримських татар затримано вже 17 осіб. Активістам інкримінують організацію та участь в діяльності «Хізб ут-Тахрір".

Про це в Facebook повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Обшуки в Криму. На даний момент після масових обшуків затримано 17 кримських татар", - написав він.

За його словами, трьом затриманим - Різі Ізетову, Аліму Керімову і Фархаду Базарова - інкримінують частину 1 статті 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Всім іншим частину 2 статті 205.5 УК РФ (Участь у діяльності осередку Хізб ут-Тахрір).

Журналіст також повідомив, що чотирьох кримськотатарських активістів - Едема Яячикова, Владлена Абдулкадирова, Османа Аріфмеметова та імовірно Ремзі Бекірова - не було вдома, коли співробітники ФСБ прийшли до них з обшуком. "У Бекірова обшук ще триває, у Аріфмеметова обшук провели за відсутності взагалі когось удома. Місцезнаходження всіх чотирьох невідомо, співробітники ФСБ шукають їх, обходячи кожен будинок у селищі", - зазначив Наумлюк.

Він також повідомив, що в селі Строгонівка (Сімферопольський район) співробітники поліції закликають кримських татар, які зібралися для підтримки своїх співвітчизників, розійтися, "погрожуючи порушенням адміністративного провадження за статтею про несанкціонований масовий захід".

Як повідомлялося, працівники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії уранці 27 березня проводять обшуки щонайменше в 25 будинках кримських татар в анексованому Криму в рамках кримінальних справ проти кількох жителів Криму, підозрюваних в участі у діяльності забороненої в Росії релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Обшуки у Криму можуть стати новою хвилею репресій — МЗС

У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків у Криму, проте не назвали кількість підозрюваних і їх прізвища.

Обшуки тривають у селі Строгонівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-