Польські кінематографісти закликали звільнити Сенцова

Польські кінематографісти закликали звільнити Сенцова

Укрінформ
Польські кінематографісти закликали владу Росії звільнити українського політв’язня, режисера Олега Сенцова.

Під час цьогорічної офіційної церемонії вручення польських найпрестижніших кінонагород року “Орли-2019” присутні у Польському театрі підняли у залі жовті картки з написом #releaseOlegSencow (звільнити Олега Сенцова), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Під час урочистої церемонії президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблонський нагадав польським кіномитцям про ув’язненого за політичними мотивами їхнього колегу – режисера Сенцова і попросив присутніх у залі підняти над головами картки #releaseOlegSencow.

“Ці картки допомагають йому вижити”, - наголосив Яблонський.

Вже кілька років поспіль на врученні польських “Орлів” кіномитці таким чином декларують свою підтримку Сенцову.

Читайте також: Кінофестиваль Docudays відкрився флешмобом на підтримку Олега Сенцова

Українського режисера Олега Сенцова було засуджено в Росії на 20 років колонії суворого режиму в серпні 2015 року нібито за підготовку терактів в Криму. Він відбуває покарання в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу. У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування на підтримку українських політв'язнів в Росії, яке тривало понад 140 діб.

У цьому році найкращим польським фільмом названо “Холодну війну” режисера Павела Павліковського, який загалом отримав сім польських “Орлів”. Раніше Холодна війна” стала найкращим фільмом 2018 року за версією Європейської кіноакадемії. Він також номінувався на здобуття “Оскара” у трьох категоріях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-