Польща закликає Росію звільнити українських моряків

Польща закликає Росію звільнити українських моряків

Укрінформ
Варшава закликає Москву звільнити українських моряків, ув’язнених в Росії, передати Україні захоплені морські судна та гарантувати свободу судноплавства в районі Керченської протоки.

На цьому виступаючи в четвер у Сеймі Польщі із завданнями зовнішньої політики РП на 2019 рік наголосив глава МЗС країни Яцек Чапутович, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Можливий діалог із Росією в рамках євроатлантичних та європейських структур повинен залежати від виконання вимог міжнародної спільноти. Зокрема, вимагаємо звільнення українських моряків, які перебувають в ув’язненні в Росії, повернення українських суден, а також відновлення повної свободи судноплавства між Азовським та відповідною частиною Чорного моря”,- підкреслив Чапутович.

Він зауважив, що загострення ситуації у Керченській протоці супроводжувалося активною інформаційно-пропагандистською війною з боку РФ.

За його словами, Польща незмінно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, а також юрисдикцію Києва над територією країни у кордонах, визнаних міжнародною спільнотою.

Читайте також: Росія не хоче навіть говорити про звільнення полонених моряків – Марчук

Глава польської дипломатії зауважив, що Росія здійснює спроби дестабілізації ситуації на Балканах, зберігає заморожені конфлікти на Кавказі та Придністров’ї, а також організовує акти терору на території країн-членів НАТО та ЄС.

Чапутович також закликав Москву виконати резолюцію ПАРЄ, яка закликає передати Польщі елементи урядового літака Ту-154М, який розбився під Смоленськом у квітні 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-