Нищук про

Нищук про "скіфське золото": Колекція має повернутися до материкової України

Відео
Укрінформ
"Скіфське золото" належить Україні і має повернутися до материкової частини України.

На цьому наголосив міністр культури України Євген Нищук під час перерви в суді в Амстердамі, де в понеділок розпочався розгляд апеляції у справі щодо повернення в Україну колекції скіфського золота, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми несемо за неї відповідальність і будемо продовжувати до кінця цей процес задля того, щоб до вирішення всієї політичної ситуації і злочинної анексії Криму ця колекція приїхала до материкової частини України і одразу була представлена широкій громадськості”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, колекцію скіфського золота вивезли з Криму на виставку "Крим: золото і таємниці Чорного моря" у музей в Амстердамі ще до окупації півострова Росією.

Читайте також: Рішення щодо “скіфського золота” суд може приймати до півроку — Мін’юст

Окружний суд Амстердама 14 грудня 2016 року ухвалив рішення про те, що експонати кримських музеїв повинні бути повернуті в Україну. Рішення було винесено на основі конвенції ЮНЕСКО, згідно з якою художні цінності повинні бути повернуті суверенній державі, що надала їх для тимчасової експозиції.

28 березня 2017 року Апеляційний суд Амстердама отримав від представників кримських музеїв апеляцію на рішення суду щодо скіфського золота.

Скіфське золото перебуває в Нідерландах, допоки триває судова тяганина, експонати зберігають в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-