В Анкарі пройшов мітинг проти окупації Криму

В Анкарі пройшов мітинг проти окупації Криму

Фото
Укрінформ
В столиці Туреччини сьогодні відбувся мітинг, присвячений 5-й річниці незаконної окупації Криму Росією.

У заході взяли участь лідери та представники кримськотатарської та української громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зібралися сьогодні в самому серці Анкари, на площі Улус, біля монумента Ататюрку, аби нагадати про те, що сталося у 2014 році, коли Росія здійснила незаконне захоплення Криму. Тут здебільшого присутні представники кримськотатарської діаспори, і ми рішуче протестуємо проти дій Росії та виступаємо за деокупацію півострова», - сказав у своєму виступі представник кримськотатарської спільноти Анкари, член товариства культури та взаємодопомоги кримських татар Тунджер Калкай.

Mітинг проти окупації Криму в Анкарі / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Учасники мітингу також нагадали про порушення Росією прав людини в окупованому Криму.

“5 років тому Росія прийшла на нашу землю зі зброєю в руках. Кримськотатарські органи самоврядування були визнані поза законом, що є прямим порушенням прав корінного народу Криму... Дії Росії на півострові нині сповнені утисків, незаконних дій та порушення прав людини стосовно кримських татар та інших народів», - наголошувалося у виступах.

Читайте також: Посол Сибіга назвав безпрецедентною війну РФ проти України

«З кожним роком такі акції збирають все більше учасників, адже все більше людей по всьому світу, які не пов'язані із Кримом, дізнаються про анексію півострова, усвідомлюють, що безпека Криму й України - це безпека всієї Європи», - заявила Ріана Тейфукова, представниця кримськотатарського молодіжного руху, докторант факультету міжнародних відносин університету Газі.

Як відомо, 26 лютого акція протесту проти окупації Криму відбулася в Анталії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-