В окупованому Криму кожен п'ятий не має доступу до якісної води — МінТОТ

В окупованому Криму кожен п'ятий не має доступу до якісної води — МінТОТ

Укрінформ
Кожен п'ятий житель окупованого Криму не має доступу до якісної питної води, і навіть окупаційна влада визнає цей факт.

Про це на Міжнародному форумі "Окупований Крим: 5 років опору" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окупаційна влада визнає, що майже 20% мешканців Криму сьогодні не мають доступу до якісної води. Тобто, кожен п'ятий житель, який живе на окупованій території, не має доступу до якісної води і не має можливості її використовувати" - зазначив заступник міністра.

Він також торкнувся проблеми забрудення повітря.

"Якщо говорити про повітря, то хочу нагадати про ту істерику окупаційної влади, коли сталась аварія на "Титані", - наголосив Куркчі.

Читайте також: Крим став "сірою зоною" у сфері прав людини – Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей дошкільного і шкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини вирішила евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, які лежать у зоні впливу виробничої діяльності заводу "Титан", а також провести їх оздоровлення в дитячих таборах області.

27 лютого 2019 року в Києві проходить П'ятий Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору". В рамках форуму заплановано три панельні дискусії за участі керівництва держави, представників міністерств, дипломатів, правозахисників та активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-