Держдеп закликає Кремль звільнити ув’язнених кримчан

Держдеп закликає Кремль звільнити ув’язнених кримчан

Заява
Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США висловило солідарність з Україною в День опору Криму російській окупації та закликало Москву звільнити всіх затриманих кримчан, які захищали український суверенітет на півострові.

Відповідну заяву розмістив на офіційній твітер-сторінці в вівторок заступник речника Державного департаменту США Роберт Палладіно, повідомляє Укрінформ.

"У День опору Криму російській окупації ми повторюємо заклики до негайного звільнення всіх кримчан, яких Росія безпідставно затримала або засудила за мирну опозицію до своєї жорстокої окупації", - заявив Палладіно.

При цьому, офіційний представник Держдепартаменту США додав хештеги із закликом до звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Руслана Зейтулаєва, а також наголосив: "Крим – це Україна".

Читайте також: Політв'язня Балуха етапують до Твері

Як відомо, сьогодні Україна відзначає День опору Криму російській окупації. Ця дата приурочена подіям п'ятирічної давнини, коли 26 лютого 2014 року в Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. У результаті сутичок під будівлею Верховної Ради Криму двоє людей загинули й декілька десятків зазнали поранень. Згодом, після окупації півострова, слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу (так звана "справа 26 лютого") і влаштував політичне судилище над Ахтемом Чийгозом, Мустафою Дегерменджі, Алі Асановим та іншими кримськотатарськими активістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-