Полоненого моряка Сороку готують до операції в РФ - адвокат

Полоненого моряка Сороку готують до операції в РФ - адвокат

Укрінформ
Військовополоненого моряка Василя Сороку, який був поранений у Керченській протоці російськими агресорами і досі не отримував адекватного лікування, пообіцяли прооперувати.

Про це повідомив у Facebook його адвокат Сергій Бадамшин.

"Сьогодні в СІЗО Лефортово відвідав військовополоненого Василя Сороку. І ось є добрі новини. Минулої п'ятниці йому провели обстеження у московській «громадянській» лікарні, і лікар призначив проведення операції на пораненій руці. Дата операції поки не визначена, в ці дні триває підготовка, аналізи і т.п.", - повідомив адвокат.

На думку лікарів, у Сороки розрив трьох сухожиль і нерва. Раніше в тюремній лікарні його лікували уколами вітаміну B, що, звичайно, не допомагало - як повідомлялося раніше, моряк страждав від болю і набряку руки нижче місця поранення.

Читайте також: Україна не може "вибити" інформацію про стан полонених моряків - Клімкін

"На думку фахівців, до яких я звертався, зволікання з операцією може спричинити невиправні наслідки. Сподіваємося, що найближчим часом операція відбудеться і рука відновиться", - додав Бадамшин.

Адвокат також повідомив, що Василя тримають у старій камері без гарячої води, але до побутових незручностей ставиться поблажливо і з гумором.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

22 лютого адвокат Микола Полозов повідомив, у кожного з трьох поранених моряків досі залишаються осколки в тілі. У СІЗО «Лефортово» медчастини немає, є тільки лікар, який обслуговує ув'язнених.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). У січні Лефортовський суд Москви продовжив арешт на три місяці. Зараз всі вони знаходяться в СІЗО "Лефортово". Українці вимагають визнати їх військовополоненими і дотримуватися щодо них вимоги Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-