Балух - досі на етапі, його везуть у Тверську область

Балух - досі на етапі, його везуть у Тверську область

Політв’язні
Укрінформ
Українського політв'язня, кримчанина Володимира Балуха етапують у колонію в Тверську область Росії.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, посилаючись на інформацію від українських дипломатів.

"Як тільки що поінформували наші консули і дипломати, вони отримали інформацію від РФ, що Володимира Балуха окупанти відправили по етапу для «подальшого відбування покарання в Тверську область». Судячи з отриманої інформації, Володимир ще знаходиться на етапі... бо «після прибуття в місце відбування покарання про це буде поінформовано посольство України в РФ", - написала Геращенко.

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Читайте також: Балуха перевезли в СІЗО Армавіра — правозахисники

"Суд" Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Українець більше 200 днів тримав голодування.

18 жовтня 2018 року Балуха доставили в Керченську виправну колонію №2.

Водночас 13 лютого стало відомо, що Балуха етапували з керченської колонії в СІЗО Сімферополя, а згодом - в російський Краснодар.

Причини його переведення з керченської колонії на територію РФ досі невідомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-