Окупанти продовжили арешт блогеру Мемедемінову,

Окупанти продовжили арешт блогеру Мемедемінову, "щоб не втік до України"

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт блогера Нарімана Мемедемінова, обвинуваченого у «пропаганді тероризму», до 16 березня.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на об’єднання «Кримська солідарність».

За даними активістів, засідання було відкритим. Слідчий і прокурор на суді заявили, що Мемедемінов може «сховатися на території України, тому йому необхідно продовжити арешт».

Сам блогер зазначив, що не може виїхати з Криму, оскільки його документи є у відділенні ФСБ.

Як відомо, 22 березня 2018 року в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики провели обшук. Після цього блогера відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі.

23 березня суд заарештував Мемедемінова. Йому висунули звинувачення за статтею про «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет».

Читайте також: Кримського татарина обвинуватили у "пропаганді екстремізму" в СІЗО

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтями про незаконне позбавлення волі або викрадення людини та про порушення недоторканності житла Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України назвала арешт Мемедемінова в Криму «порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі Інтернет».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-