Кримського татарина обвинуватили у

Кримського татарина обвинуватили у "пропаганді екстремізму" в СІЗО

Укрінформ
Заарештованого в окупованому Криму координатора громадського об'єднання "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва обвинуватили в пропаганді екстремізму в умовах СІЗО.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Зі слів адвоката Сервера Мустафаєва стало відомо, що в умовах перебування в камері на двох, він був звинувачений у поширенні, вивченні, пропаганді екстремістської ідеології", - повідомляє правозахисна організація.

За її даними, Мустафаєву пред'явили "відповідний рапорт за відсутності адвоката".

Як заявили у громадській організації, такі дії щодо активіста і координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва вони розцінюють, як тиск на його переконання і громадянську позицію.

Читайте також: Блогера Мемедемінова посадили у спецкамеру кримського СІЗО - адвокат

Сервер Мустафаєв був затриманий 21 травня 2018 року за обвинуваченням в участі у забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір". 14 грудня 2018 року його етапували до Сімферопольської психіатричної лікарні для проведення психіатричної експертизи. 26 січня 2019 року його перевели в камеру на двох у Сімферопольському СІЗО, де ведеться постійний нагляд з відео і аудіо фіксацією. В камері з Мустафаєвим перебуває інвалід 1-ї групи Едем Бекіров, який потребує догляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-