У Криму пройдено точку неповернення в знищенні культурної спадщини - експерт

У Криму пройдено точку неповернення в знищенні культурної спадщини - експерт

Укрінформ
Точку неповернення в знищенні деяких пам'яток культурної спадщини в Криму, зокрема Бахчисарайського палацу, вже пройдено. 

Про це в коментарі Укрінформу сказав відомий кримськотатарський кераміст Рустем Скибін, який до 2014 року працював у Криму.

"Точка неповернення вже пройдена. Відносно Бахчисарайського палацу - матеріальні артефакти, які там знаходилися, розібрані, перебудовані, перезалиті, замінено дах іншими матеріалами. Я не уявляю, де можна знайти сьогодні матеріали для відновлення 300-річної балки", - сказав Скибін.

Він також розповів про те, що на півострові проводяться археологічні розкопки, але доля знахідок з цих розкопок невідома. «Крім того є питання щодо проведення археологічних розкопок. Ми не знаємо долю знахідок цих розкопок. Вивозиться, залишається, фіксується - невідомо. Міжнародні організації не присутні при цьому», - розповів майстер-кераміст.

Читайте також: В окупованому Криму загинули найстаріші віялові пальми Алупкінського парку

Як повідомлялося, Україна з метою врятувати Бахчисарайський палац в окупованому Криму вирішує питання про внесення його до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і одночасно до списку об'єктів, що перебувають під загрозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-