У Криму почали слухати апеляцію Полозова у

У Криму почали слухати апеляцію Полозова у "справі Кашка"

Укрінформ
В окупованому Криму починається розгляд апеляційної скарги адвоката Миколи Полозова у "справі Веджіє Кашка".

Про це в Facebook повідомляє активіст Едем Смедляєв.

"Зараз почнеться розгляд апеляційної скарги адвоката Миколи Полозова на незаконні дії слідчого у "справі Веджіє Кашка", - написав Смедляєв.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року адвокат Микола Полозов почав незалежне адвокатське розслідування обставин смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Адвокат вважає, що смерть 83-річної активістки була не трагічною випадковістю, а наслідком надмірного і непропорційного застосування до неї сили з боку російських силовиків під час її незаконного затримання.

Читайте також: Тюремники возили Бекірова до психлікарні - дочка політв'язня

Як заявив Полозов, за загибель Веджіє Кашка ніхто відповідальності не поніс - не було навіть формальних спроб з боку російської влади провести розслідування. Жінка загинула 23 листопада 2017 року, в день "спецоперації" із затримання "здирників", що стали фігурантами "справи Кашка" - Аметова, Дегірменджі, Трубача і Чапуха. Вони звинувачуються в тому, що вимагали від громадянина Туреччини повернути велику грошову суму ветерану кримськотатарського національного руху. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, яка померла в машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-