Тюремники возили Бекірова до психлікарні - дочка політв'язня

Тюремники возили Бекірова до психлікарні - дочка політв'язня

Укрінформ
Стан здоров'я тяжкохворого жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова, незаконно заарештованого в окупованому Криму нібито за зберігання зброї, знову погіршився.

Про це повідомляє в Facebook дочка політв'язня Елеонора Бекірова.

«Хочу точно заявити (зі слів адвокатів і співкамерників), що у тата погіршився стан здоров'я. Сьогодні 49-й день !!! У батька з'явилася ще одна гнійна рана через антисанітарні умови утримання, а після уколу інсуліну у нього набрякло обличчя, зокрема, нижня губа. Крім того, в СІЗО у нього з'явився кашель і задишка», - повідомляє дочка Бекірова.

За її словами, стан батька, який утримується в спецблоці сімферопольського СІЗО, погіршується з кожним днем.

«Батько знаходиться у двомісній камері розміром 6 кв. метрів разом із Сервером Мустафаєвим. За його словами, «цілодобове світло, відеокамера, яка постійно працює, двох'ярусне ліжко, незручність в справлянні природних потреб. Із зручностей в камері - тільки кип'ятильник», - додала Бекірова.

Читайте також: У камеру до Бекірова перевели фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

Крім того, за словами дівчини, напередодні її батька вивозили в психіатричну лікарню.

«Мого батька - політв'язня Едема Бекірова вчора вивозили з СІЗО до психіатричної лікарні для проведення психіатричної експертизи для перевірки його осудності ... Подібного роду процедури розцінюю як моральний та психологічний тиск на мого батька», - заявила Бекірова.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску «Чонгар» російські прикордонники затримали Едема Бекірова, який виїхав до Криму до матері. Йому було висунуто обвинувачення за двома статтями кримінального кодексу РФ: ч. 2 ст. 222 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів, вчинені групою осіб за попередньою змовою) і ч. 2 ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, вчинені групою осіб за попередньою змовою). 13 грудня так званий "суд" в Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід утримання під вартою до 11 лютого 2019 року.

Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, він готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Бекірова вивозили в сімферопольську лікарню на медобстеження. 18 січня стало відомо, що Бекірова повернули в СІЗО, незважаючи на те, що обстеження повинно було тривати два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-