"Суд" не випустив з-під домашнього арешту хворих Чапуха і Трубача

Укрінформ
"Суд" відхилив клопотання захисту фігурантів «справи Веджіє Кашка» про зміну запобіжного заходу Асану Чапуху і Руслану Трубачу з домашнього арешту на підписку про невиїзд.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Суд вважає, що дані клопотання задоволенню не підлягають", - йдеться в повідомленні "Кримської солідарності".

А між тим, за словами адвокатів, їх підзахисні Чапух і Трубач, які перебувають під домашнім арештом, потребують лікування, проте відвідування медзакладів для них є проблематичним без спеціального дозволу, на отримання якого необхідний час.

Як сказав адвокат Айдер Азаматов, "відвідування медзакладів моїм підзахисним Асаном Чапухом проблематично, враховуючи, що поїхати туди не можна без спеціального дозволу, для отримання якого потрібно пройти бюрократичну процедуру, що займає багато часу, а йому необхідно отримувати консультації, здавати аналізи, проходити комісію для отримання інвалідності та оформлення пенсії, але цього він не може зробити".

Як заявив Азаматов, після отримання відмови про зміну запобіжного заходу його підзахисному він подав клопотання в концелярію "суду" про необхідність надання додаткового часу "для того, щоб він двічі на тиждень міг відвідувати медустанови".

Раніше Укрінформ повідомляв, що на засіданні "суду", у "справі Веджіє Кашка", яке проходило в середу, оголошено перерву до 5 лютого. "Суд" у даній справі проходить на стадії надання доказів. Водночас двоє свідків обвинувачення не прийшли в "суд", ще двоє плуталися у свідченнях і не відповідали на "незручні" запитання.

Читайте також: "Справа Веджіє Кашка": свідки обвинувачення плутаються у показах

Фігуранти "справи Веджіє Кашка" Бекір Дегерменджі, Асан Чапух, Кязім Аметов і Руслан Трубач були затримані в Сімферополі 23 листопада 2017 роки за, нібито, вимагання грошей у громадянина Туреччини, який довгий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано, і вона померла в машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої, адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті Веджіє Кашка. 24 січня так званий Київський районний суд м.Сімферополя прийняв рішення змінити запобіжний захід щодо фігурантів "справи Веджіє Кашка", відпустивши їх під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-