Кримський

Кримський "суд" відмовився скоротити термін Володимиру Балуху

Укрінформ
В окупованому Росією Криму "Верховний суд" відмовив у перерахунку терміну ув'язнення політв'язня Володимира Балуха, про що клопотав захист.

"Верховний суд" Криму відмовив захисту Володимира Балуха в перерахунку терміну його покарання ... На думку захисту, українцю неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, і тому загальний строк покарання Балух за обома незаконнимм вироками має бути меншим ", - йдеться в повідомленні.

Правозахисники інформують, що судових засідань сьогодні було два, оскільки щодо Балуха винесено два вироки. Клопотання розглядали "судді" Ігор Крючков і Сергій Рубанов.

Читайте також: Балух відмовився їхати в керченський "суд": У цирку не беру участі

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 набоїв і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку. Активіст був засуджений до 4 років і 11 місяців колонії за сукупністю двох кримінальних справ. На знак протесту українець понад 200 днів тримав голодування.

У жовтні 2018 року "Верховний суд" Криму переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії Балуху та скоротив термін вироку на один місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 18 жовтня українця було доправлено в Керченську виправну колонію №2.

У п'ятницю, 25 січня, в підконтрольному Росії Керченському міському суді було відхилено клопотання про умовно-дострокове звільнення Балуха. "Суддя" мотивував рішення тим, що "відбування більше третини терміну не є переконливим доказом того, що Балух виправився".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-