ФСБ проводить в Криму обшуки у

ФСБ проводить в Криму обшуки у "бійців "українського націоналістичного батальйону"

Укрінформ
Співробітники ФСБ Росії проводять в анексованому Криму обшуки у двох осіб, яких вважають учасниками «незаконного українського батальйону імені Номана Челебіджихана».

Про це повідомляє в середу ТАСС з посиланням на прес-службу «управління ФСБ по Республіці Крим і Севастополю».

«УФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополь в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 208 КК РФ, щодо двох жителів Республіки Крим, проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи за місцем їх реєстрації та проживання», - йдеться в повідомленні.

У ФСБ також стверджують, що зазначені особи нібито є «учасниками незаконного збройного формування «батальйон ім. Н. Челебіджихана», що діє в прикордонних районах Херсонської області України».

Читайте також: У Криму ФСБ прийшла з обшуком до батьків учасниці об'єднання "Аскер"

Як повідомляє Крим.Реалії, вранці стало відомо, що в Сімферополі в мікрорайоні компактного проживання кримських татар Фонтани в будинку на вулиці Емель проходить обшук.

У листопаді 2018 року адвокат Іслям Веліляєв заявив, що в Криму можуть почастішати кримінальні переслідування за участь в «незаконних збройних формуваннях».

1 листопада 2018 року ФСБ Росії повідомила, що в Криму затримали жителя Кіровського району Криму за обвинуваченням в участі в «діяльності незаконних збройних формувань на території України». Йшлося про продавця магазину з села Жемчужина Криму Кіровського району Ділявера Гафарова. Пізніше його заарештували. Міністерство закордонних справ України засудило і висловило протест Росії через арешт Гафарова.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-