Сенцов передає вітання Порошенку, Клімкіну та всім українцям

Сенцов передає вітання Порошенку, Клімкіну та всім українцям

Укрінформ
 Ірина Геращенко отримала листа від українського політв'язня Кремля Олега Сенцова і наголосила, що навіть в інформаційній блокаді він намагається слідкувати за змінами в Україні.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Олег не здається... Навіть в тюрмі, в інформаційній блокаді, Олег намагається слідкувати за змінами в Україні, особливо в гуманітарній сфері", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що Сенцов вважає дуже важливим те, що держава зайнялася підтримкою кіновиробництва і книговидання. Також, за словами Геращенко, він називає дуже важливими всі програми з підтримки інклюзивної освіти.

Крім того, Сенцов попросив передати привіт всім українцям, а також Президенту Петру Порошенку і міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, повідомила Геращенко і процитувала з цього приводу слова із листа Сенцова: «Судя по тому, как их ругает российский телевизор - они делают все правильно».

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова — до 20-ти.

Читайте також: Сенцов та Карпюк отримали електронні листи з України

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Facebook

Фото на першій сторінці:  MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-