Кримськотатарського активіста Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

Кримськотатарського активіста Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

Укрінформ
Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в окупованому Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, повернули з Сімферопольскої лікарні імені Семашка до спецблоку Сімферопольського СІЗО.

Про це написала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Отримала інформацію від адвоката Едема Бекірова. Кримського татарина, інваліда першої групи, без ноги та з чотирма шунтами в серці повернули з Сімферопольскої лікарні імені Семашка до спецблоку Сімферопольського СІЗО" - написала вона.

За словами адвоката, про стан Бекірова поки нічого не відомо, але його донька вже отримала перелік необхідних медикаментів, які родичі передадуть йому завтра.

"Я занепокоєна цим швидким оглядом, який тривав три доби замість двох тижнів. До того ж, Едем має постійно перебувати під наглядом кваліфікованих спеціалістів та отримувати лікування", - зазначила Денісова.

Вона повідомила, що у зв'язку з цим вже надіслала запит Уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій "щодо надання копії медичного висновку та вкотре наполегливо попросила сприяти забезпеченню громадянина України повноцінним лікуванням. Адвокат зможе відвідати Едема лише наступного тижня, тому ми будемо й надалі вимагати надання інформації щодо стану здоров’я кримського татарина", - наголосила вона.

Читайте також: Стан госпіталізованого Бекірова поганий, але стабільний - адвокат

Як повідомлялося, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова було затримано російськими силовиками на в'їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до окупованого Криму провідати 78-річну матір.

Бекірова звинуватили у зберіганні і передачі "секретному свідкові" 14 кілограмів боєприпасів і зброї.

13 грудня щодо активіста "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого.

Рідні Бекірова повідомили про загрозу його життю. Відомо, що у активіста - цукровий діабет і ампутована нога, через що необхідно постійно робити перев'язки.

15 грудня Бекірова перевели з СІЗО Сімферополя на медичний огляд до відділення ендокринології Республіканської клінічної лікарні імені Семашка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-