Стан госпіталізованого Бекірова поганий, але стабільний - адвокат

Стан госпіталізованого Бекірова поганий, але стабільний - адвокат

Укрінформ
Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого у Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, помістили у відділення ендокринології Республіканської клінічної лікарні імені Семашка в Сімферополі.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі" з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи “Агора”Олексія Ладіна.

“Сьогодні відвідав його (Бекірова - ред.) в лікарні. Стан поганий, але стабільний. Проблеми з тиском і ногою, страждає від судом, сказав, що не спав майже всю ніч. Після огляду ендокринолога і призначення лікування у нього стабілізувався цукор”, - розповів Ладін.

За словами адвоката, сьогодні Бекірова також оглянуть пульмонолог і кардіолог, після чого йому призначать комплексне лікування. Захисник очікує, що медичний огляд дасть незаперечні підстави для зміни запобіжного заходу Бекірова на домашній арешт.

«Зараз необхідні консультації кардіолога і пульмонолога, після цього лікарі складуть план комплексного лікування. У нас є всі підстави очікувати, що йому змінять запобіжний захід. Якби не було підстав, його б і не вивезли з СІЗО», - вважає Ладін.

Читайте також: Ув'язнення Бекірова в окупованому Криму неправомірне - посольство США

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара при проходженні паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, було затримано громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова. Він прямував до Криму до 78-річної матері. 13 грудня стосовно Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Інваліда I-ї групи звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідкові 14 кілограмів боєприпасів і зброї. Адвокат Бекірова заявив, що силовики ФСБ силою взяли у нього зразки слини.

2 січня 2019 року дружина Едема Бекірова оприлюднила на своїй сторінці в Facebook звернення, в якому просить українську та світову спільноту допомогти врятувати чоловіка. За її словами, для Едема, як для людини з ампутованою ногою і хворого на діабет, існує високий ризик загрози життю. Тримання чоловіка у в'язниці, додала Бекірова, означає для нього фактично смертний вирок.

15 грудня Бекірова, нарешті, вивезли на медичний огляд до лікарні імені Семашка в Сімферополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-