У Росії спростовують підозри про рак Клиха

У Росії спростовують підозри про рак Клиха

Укрінформ
Уповноважений з прав людини Челябінської області РФ стверджує, що політв'язня Станіслава Клиха, який скаржиться на стан свого здоров'я, обстежили і не виявили у нього раку.

Про це з посиланням на російську колегу Тетяну Москалькову повідомила у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Зі слів Москалькової, Уповноважений з прав людини Челябінської області повідомила їй, що Станіславу (Клиху. - ред.) зробили усі необхідні аналізи і діагноз раку, який він підозрює у себе, не підтверджується", - поінформувала Денісова.

Вона також додала, що звертатиметься до консула для перевірки цiєї iнформацiї.

Як повідомляв Укрінформ, Денісова тричі за останні два місяці зверталася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням надати медичну допомогу політв'язню Станіславу Клиху. За її словами, Клих скаржився на сильний біль у серці, нирках, печінці, на проблеми з ногами, та підозрював у себе ймовірне захворювання на рак шкіри. "Він хотів, щоб його обстежили, але, як повідомила його мама, лікарі взяли у нього на аналіз лише кров та сечу. Ніякого діагнозу так і не поставили та повернули в тюремні стіни", - писала омбудсмен.

Читайте також: Політв’язень Клих підозрює, що хворий на рак — мати

Також матір політв'язня Тамара Клих повідомляла, що Станіслав не отримує листи від рідних, хоча йому пишуть двічі на місяць.

26 травня 2016 року суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років та 20 років ув'язнення. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. Водночас стороною обвинувачення не було надано жодних доказів того, що Клих і Карпюк перебували у Чечні у цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-