Денісова закликала Москалькову надати меддопомогу Бекірову

Денісова закликала Москалькову надати меддопомогу Бекірову

Укрінформ
Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням надати кваліфіковану медичну допомогу ув'язненому в Криму громадянину України Едему Бекірову.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Я розповіла їй про кримського татарина Едема Бекірова, якого вчора так званий "суд" у Криму залишив під вартою. Я нагадала Тетяні Москальковій, що вже зверталася до неї в грудні щодо необхідності забезпечення його медичною допомогою. Едем Бекіров - інвалід першої групи і потребує постійного медичного догляду", - написала вона.

Денісова зазначила, що в умовах СІЗО у Едема значно погіршилося здоров’я, і є загроза інфаркту та виникнення гострого септичного стану незагоєної рани правої гомілки.

"Це підтверджується і медичними довідками, які я їй також надала. Просила російського омбдусмена звернути увагу на це, і вона пообіцяла, що з’ясує усі обставини щодо стану його здоров’я. Сподіваюся на те, що йому нададуть кваліфіковану допомогу", - додала омбудсмен.

Денісова також зауважила, що під час телефонної розмови з Москальковою вони обговорили питання щодо організації їхньої зустрічі у понеділок в Москві.

Раніше омбудсмен заявила, що планує наступного тижня свій візит до РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров. Він прямував до Криму до 78-річної матері. 13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідкові 14 кілограмів боєприпасів та зброї.

Бекіров - інвалід першої групи.

США та ЄС закликали Росію звільнити Бекірова.

Читайте також: Заарештованого кримськотатарського активіста Бекірова госпіталізують – адвокат

2 січня 2019 року Гульнара Бекірова, дружина Едема Бекірова, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook звернення, в якому просить українську та світову спільноту допомогти врятувати чоловіка. За її словами, для Едема, як для хворої людини, яка має діагноз та висновки лікарів, у зв'язку з відсутністю адекватного лікування, проведення динамічного спостереження з обов'язковим контролем результатів лабораторних аналізів та корекції лікування, існує високий ризик загрози життю. Утримання чоловіка у в'язниці, додала Бекірова, означає для нього фактично смертний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-