Денісова знову просить РФ надати меддопомогу Клиху

Денісова знову просить РФ надати меддопомогу Клиху

Укрінформ
 Людмила Денісова втретє за останні два місяці звернулась до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням надати медичну допомогу політв'язню Станіславу Клиху.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Я терміново звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для забезпечення Станіслава Клиха належною медичною допомогою та відповідним лікуванням, а також щодо дотримання права на спілкування. За останні два місяці це вже третє моє звернення до неї щодо забезпечення дотримання прав Станіслава. Чекатиму на відповіді", - написала омбудсмен.

Як зазначила Денісова, стан здоров'я Клиха погіршується, але медичної допомоги він не отримує.

"Станіслав скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, має проблеми з ногами та підозрює ймовірне захворювання на рак шкіри. Він хотів, щоб його обстежили, але, як повідомила його мама, лікарі взяли у нього на аналіз лише кров та сечу. Ніякого діагнозу так і не поставили та повернули в тюремні стіни", - написала омбудсмен.

Читайте також: Політв’язень Клих підозрює, що хворий на рак — мати

Вона також уточнила, що матір політв'язня Тамара Клих повідомила, що Станіслав не отримує листи від рідних, хоча йому пишуть двічі на місяць.

Як повідомлялося, 26 травня 2016 року суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Клиха до 22,5 років та 20 років ув'язнення. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. Водночас стороною обвинувачення не було надано жодних доказів того, що Клих і Карпюк перебували у Чечні у цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-