"Суд" у Криму відхилив апеляцію на арешт блогера Мемедемінова

Укрінформ
"Суд" в окупованому Росією Криму відхилив апеляцію захисту цивільного журналіста Нарімана Мемедемінова на його арешт і утримання в СІЗО до 18 лютого 2019 року.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Судове засідання завершилося. Рішення суду не змінилося", - повідомляють активісти "Кримської солідарності".

За їхніми даними, засідання проходило по конференц-зв'язку із СІЗО Сімферополя. У залі суду були присутні 25 осіб з числа родичів і друзів Мемедемінова.

Як повідомляє "Кримська солідарність", Наріман Мемедемінов передав великий привіт і подяку всім тим, хто надає йому підтримку, надсилає листи і листівки.

В інтерв'ю "Крим.Реалії" адвокат Мемедемінова Едем Семедляєв уточнив, що сьогоднішня апеляція захисту - тримісячної давності. Вона була подана 11 жовтня 2018 року на рішення про продовження арешту цивільному журналісту, проте вчасно не розглянута. Останнє продовження арешту Мемедемінову ще на два місяці - до 18 лютого 2019 року - відбулося 12 грудня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня 2018 року в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після цього блогера відвезли на допит в управління ФСБ в Сімферополі. 23 березня "суд" заарештував Мемедемінова. Затриманому висунули обвинувачення за ч.2 ст. 205 Кримінального кодексу Росії (Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Читайте також: "Суд" у Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму «порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі Інтернет».

Також переслідування Мемедемінова та інших кримських журналістів і блогерів згадується в заяві, прийнятій на пленумі правління НСЖУ 20 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-