Панова можуть етапувати до Омська - брат політв’язня

Панова можуть етапувати до Омська - брат політв’язня

Укрінформ
“Українського диверсанта” Євгена Панова можуть етапувати до колонії в російському Омську.

Про це у Фейсбуці написав брат політв’язня Ігор Котелянець.

“За непідтвердженою інформацією, кінцевим пунктом його етапу має стати колонія в Омську, де його мають залишити на відбування політичного покарання. Колонія в цьому місті відома тим, що не так давно тамошні в'язні влаштували бунт, протестуючи проти тортурі які чинять з ними служителі цього середньовічного закладу”, - зазначив він.

За словами брата Панова, зараз готується касація, а також позов у Європейський суд з прав людини.

Сім’я політв’язня занепокоєна тим, що про місцезнаходження Панова нічого не відомо вже більше трьох тижнів.

Читайте також: Засудженого в окупованому Криму "диверсанта" Захтея помістили до карцера

“Після того, як у жовтні московський "суд" підтвердив вирок у 8 років колонії суворого режиму (йому, як і сімферопольському окупаційному суду доказів для цього не знадобилося, достатньо вказівки ФСБ) Женю тримали в Москві, у СІЗО "Матросская тишина". Потім його вивезли. Доправили до Ростова, потім Краснодар, а потім в Сімферополь. На початку грудня його знову вивезли з Криму до Краснодару. А звідти, за нашою інформацією - в Саратов. Проте де він зараз і що з ним ми не знаємо вже більше трьох тижнів. Наразі МЗС, наші консули в Росії, а також Уповноважений з прав людини Людмила Денісова намагаються дізнатися у росіян, де Женя”, - написав брат Панова.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-