На Херсонщині активісти вимагають більш рішучих кроків для звільнення Бекірова

На Херсонщині активісти вимагають більш рішучих кроків для звільнення Бекірова

Політв’язні
Укрінформ
На Херсонщині відбувся мітинг на підтримку ув'язненого у Криму Едема Бекірова із закликом до державних структур України зробити більш рішучі кроки для звільнення Бекірова та інших українських політв'язнів Кремля.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

"Мітинг відбувся навіть попри негоду, що прийшла в Генічеський район - сніг, вітер, мороз. У заході взяли участь люди з усього району: були чорнобильці, афганці, представники інших громадських організацій, волонтери, військові, прикордонники, козаки, працівники органів місцевої влади. Підтримка була дуже велика. У виступах на мітингу згадали не лише Едема Бекірова, а й усіх, хто сьогодні перебуває за гратами у російського окупанта, і закликали міністерство закордонних справ, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим до здійснення більш рішучих кроків для звільнення і повернення додому Едема Бекірова та інших українських політв'язнів", - розповів Воробйов.

За його словами, загалом у мітингу, що проходив у Новоолексіївці біля мечеті, взяло участь близько 200 осіб. "Підтримати Бекірова та інших українських політв'язнів у негоду прийшло людей більше, ніж у нормальну погоду збираються. Люди переживають від щирого серця", - наголосив голова РДА.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року близько 8.30 на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров. Він прямував до Криму до 78-річної матері. 13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідкові 14 кілограмів боєприпасів та зброї.

Бекіров - інвалід першої групи.

Читайте також: "Суд" у Криму 10 січня розгляне апеляцію на арешт Бекірова

США та ЄС закликали Росію звільнити Бекірова.

2 січня 2019 року Гульнара Бекірова, дружина Едема Бекірова, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook звернення, в якому просить українську та світову спільноту допомогти врятувати чоловіка. За її словами, для Едема, як для хворої людини, яка має діагноз та висновки лікарів, у зв'язку з відсутністю адекватного лікування, проведення динамічного спостереження з обов'язковим контролем результатів лабораторних аналізів та корекції лікування, існує високий ризик загрози життю. Утримання чоловіка у в'язниці, додала Бекірова, означає для нього фактично смертний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-