"Суд" у Криму 10 січня розгляне апеляцію на арешт Бекірова

Укрінформ
"Верховний суд" Криму 10 січня 2019 року планує розглянути апеляцію захисту на рішення "Київського районного суду" Сімферополя про взяття під варту кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Про це в Facebook повідомила "Кримська правозахисна група" з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

"10 січня 2019 року о 14.00 Верховний суд Криму розгляне апеляцію захисту на рішення Київського суду Сімферополя про взяття під варту Едема Бекірова", — повідомив Ладін.

Родичі заарештованого вважають, що утримання Бекірова у СІЗО вкрай небезпечне для його життя і здоров'я, адже він хворий на цукровий діабет, у нього ампутовано ногу, є серйозні проблеми з серцем. Бекірову, який потребує регулярного догляду, необхідно робити перев'язки, приймати медпрепарати.

Читайте також: ФСБ спробує вибити свідчення з Бекірова - глава Генічеської РДА

Як повідомляв Укрінформ 12 грудня 2018 року десь о 8.30 на в'їзді в окупований Крим з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, було затримано громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова. Він вирушав у Крим до 78-річної матері. 13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід — утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідку 14 кг боєприпасів і зброї.

Бекіров — інвалід першої групи.

США і ЄС закликали Росію звільнити Едема Бекірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-