В окупованому Криму пред'явили звинувачення активісту Бекірову

В окупованому Криму пред'явили звинувачення активісту Бекірову

Укрінформ
Незаконно затриманому в Криму окупаційною владою Едему Бекірову пред'явлено звинувачення.

Про це повідомляє телеканал АТР.

«Чоловік звинувачується в незаконному придбанні, зберіганні й носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ)», - заявили у ФСБ на окупованому півострові.

За версією окупантів, Бекіров навесні 2018 року нібито організував у Криму «схрон з боєприпасами і вибуховими речовинами для їх використання при скоєнні протиправних дій на території півострова».

У російській спецслужбі стверджують, що виявили схрон, в якому знаходилося 12 кг тротилу і 200 патронів до вогнепальної зброї.

«За наявною інформацією, обвинувачений причетний до діяльності націоналістичного воєнізованого формування «батальйон ім. Номана Челебіджіхана», - заявили там.

Читайте також: Активісту Бекірову в кримському СІЗО не віддають ліки - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня близько 8.30 на в'їзді до окупованого Крим з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров. Він прямував до Криму до 78-річної матері.

13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідкові 14 кг боєприпасів та зброї.

Бекіров інвалід першої групи, але передати йому в СІЗО ліки донині не дозволили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-