Активісту Бекірову в кримському СІЗО не віддають ліки - правозахисники

Активісту Бекірову в кримському СІЗО не віддають ліки - правозахисники

Укрінформ
Кримськотатарському активісту, інваліду першої групи Едему Бекірову, заарештованому в Криму 13 грудня 2018 року, досі не дозволили в СІЗО передати ліки.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Кримськотатарському активісту Едему Бекірову, заарештованому в Криму 13 грудня 2018 року, досі не передали ліки", - йдеться в повідомленні.

За словами дочки заарештованого Елеонори Бекірової, батько потребує перев'язочного матеріалу для відкритої рани після ампутації ноги.

Читайте також: Денісова заявляє про небезпеку для життя арештованого в Криму активіста

«Ми досі не знаємо, де тримають батька! Допуск адвокатів весь час переносять, ми не знаємо про стан тяжкохворого батька нічого! Едем Бекіров - інвалід 1 групи, у нього 4 шунти в серці, це наслідки важкого інфаркту, і цукрового діабету. Він має приймати по 16 таблеток на день, необхідних для підтримання життя. В'язниця для нього означає смертний вирок», - підкреслила Елеонора Бекірова.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня близько 8.30 на в'їзді в окупований Крим з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, затримали громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова, 1961 року народження. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. У січні 2018 року активіст переніс складну операцію на серці, в ході якої йому було встановлено 4 шунти. Крім того, Бекіров носить знімний протез на нозі.

Після затримання Бекірову не дозволили взяти рюкзак із речами та ліками.

Під час засідання "суду" Бекірову двічі ставало погано, йому викликали "швидку". Лікарі встановили, що у нього впав рівень цукру в крові, знизився артеріальний тиск.

13 грудня стосовно Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили в зберіганні та передачі "секретному" свідку 14 кг боєприпасів і зброї. Адвокат Бекірова Олексій Ладін назвав арешт 57-річного кримського татарина провокацією і заявив, що "тортурні" умови в СІЗО Сімферополя можуть призвести до смерті Бекірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-