Фігурантів

Фігурантів "справи Веджіє Кашка" залишили під арештом в окупованому Криму

Укрінформ
У анексованому Росією Криму підконтрольний Кремлю "суд" на три місяці продовжив запобіжний захід фігурантам так званої "справи Веджіє Кашка": троє залишаться у СІЗО, а Асан Чапух - під домашнім арештом.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

 "Київський районний суд" Сімферополя 4 грудня 2018 року продовжив запобіжний захід фігурантам "справи Веджіє Кашка" ще на 3 місяці. Казім Аметов, Бекір Дегерменджі і Руслан Трубач залишаться у СІЗО Сімферополя. Асан Чапух - під домашнім арештом", - йдеться у повідомленні.

Як інформують правозахисники з посиланням на адвокатів Айдера Азаматова, Едема Семедляєва і Еміля Курбедінова, справу розглядає "суддя" Михайло Бєлоусов.

"Суд" задовольнив клопотання Дегерменджі та допустив до суду в якості громадського захисника його дружину Аліє.

Наступне засідання у "справі Веджіє Кашка" пройде 19 грудня. За інформацією адвокатів, на ньому почнуть розглядати справу по суті.

Читайте також: Кримських мусульман посадили у спецблок ростовського СІЗО - журналіст

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який довгий час не повертав борг ветеранові кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано і вона померла у машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка.

На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті Веджіє Кашка.

У жовтні один із фігурантів справи Асан Чапух був відпущений із СІЗО після після зміни йому запобіжного заходу на домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-