Кримських мусульман посадили у спецблок ростовського СІЗО - журналіст

Кримських мусульман посадили у спецблок ростовського СІЗО - журналіст

Укрінформ
У слідчому ізоляторі російського Ростова-на-Дону вже трьох фігурантів так званої "справи Хізб ут-Тахрір" - кримських мусульман Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова і Енвера Мамутова посадили у спецблок без пояснення причин.

Про це повідомляє у Facebook журналіст Антон Наумлюк. 

"Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметова (Бахчисарайська група) направлено до спецблока ростовського СІЗО без пояснення причин... До цього до спецблока ізолятора потрапили Рустем Абільтаров, а ще раніше Енвер Мамутов", - йдеться в повідомленні.

За словами Наумлюка, адвокати Мамутова направили в СІЗО запит із вимогою пояснити причину переведення їх підзахисного до спецблока, але відповіді поки що не отримали.

"Очевидно, надійшла вказівка всім фігурантам справи погіршити умови тримання", - відзначив журналіст.

Читайте також: ФСБ прийшла з обшуком до "підозрюваного у зв'язках з Меджлісом"

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада про поміщення в карцер кількох кримчан, яких тримають у російських застінках, поінформувала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. За її інформацією, серед тих, кого посадили "до ями", були Ділявер Гафаров, учасники "справи Веджіє Кашка" Бекір Дегерменджі, Руслан Трубач, Казім Аметов, а також вищезгадані Ремзі Меметов і Енвер Мамутов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-