Сенцов написав листа колегам-режисерам і правозахисникам

Сенцов написав листа колегам-режисерам і правозахисникам

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов написав листа колегам-режисерам і правозахисникам.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила правозахисниця з Челябінська Тетяна Щур.

"Нещодавно від Олега отримали лист - від 23 жовтня, призначений для його колег-режисерів. Текст листа, зрозуміло, не читала. Тільки приписку, призначену для всіх зацікавлених: "У мене - ОК". До того лист Сенцова, персонально для нас, був 18 жовтня. Нормальний, діловий лист, з гумором. Про самопочуття - дуже мало, хіба що слова: "Почуваюся непогано", - розповіла Щур.

В той же час вона піддала великому сумніву зроблену раніше у середу заяву заступника голови ФСВП РФ Валерія Максименка, в якому той, серед іншого, досить детально розповів про творчі справи Сенцова. "Важко уявляю, щоб Олег ділився своїми творчими планами з тюремниками", - резюмує правозахисниця.

Як повідомлялося, 31 жовтня заступник голови ФСВП Валерій Максименко заявив, що здоров'я Сенцова після голодування практично прийшло у норму, він нібито набрав близько 10 кг і майже повернувся до своєї колишньої ваги. Ще, за його словами, Сенцов повернувся до творчої діяльності, "повернувся і до активного творчого життя, пише кілька книг і п'єсу", а також "підтримує активні творчі контакти з діячами мистецтва, обговорюючи з ними питання можливості постановки своєї п'єси".

Читайте також: Російські тюремники заявляють, що Сенцов вже набрав 10 кілограмів

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

У цілому в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-