Прага привітала Сенцова і нагадала про десятки українців у російських тюрмах

Прага привітала Сенцова і нагадала про десятки українців у російських тюрмах

Укрінформ
МЗС Чеської Республіки привітало українського режисера Олега Сенцова з присудженням йому премії Сахарова і використало цю можливість для того, щоб нагадати про десятки українських політв'язнів, кинутих за грати російською владою.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Ми вітаємо рішення Європейського парламенту присудити цього року премію Сахарова за свободу думки українському режисерові Олегу Сенцову. З 2014 року Чеська Республіка стежить за справою Олега Сенцова, який незаконно утримувався у російській в'язниці разом з десятками інших громадян України", - йдеться у повідомленні.

У МЗС ЧР підкреслюють, що неодноразово звертали увагу міжнародного співтовариства на загострення ситуації з правами людини і основних свобод на Кримському півострові, який Чехія вважає невід'ємною частиною України.

Своїм свідомим моральним ставленням Олег Сенцов завоював міжнародну повагу. Його особиста мужність нагадує нам про важливість відстоювання прав людини у світі, чого завжди дотримується Чеська Республіка.

Читайте також: Відчуваю гордість - мама Сенцова про премію Сахарова

"Ми дуже сподіваємося, що Олег Сенцов зможе взяти участь у церемонії нагородження в грудні, і що Росія звільнить усіх в'язнів совісті, поміщених до в'язниці у зв'язку з незаконною анексією Криму", - йдеться у повідомленні МЗС ЧР.

Відзначимо, що днями у Чехії місцевий ПЕН-клуб видав у перекладі чеською, зробленому дисиденткою Петрушкою Шустровою, «Автобіографію» Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-