Відчуваю гордість - мама Сенцова про премію Сахарова

Відчуваю гордість - мама Сенцова про премію Сахарова

Відео
Укрінформ
Мати засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, коментуючи присудження йому премії імені Сахарова, розповіла, що пишається сином, але головне для неї – "це звільнення Олега".

Про це вона розповіла в інтерв'ю Крим.Реалії.

"Я дуже рада, що про Олега пам'ятають, що його якось відзначають, але мені найголовніше, щоб його звільнили... і здоров'я йому. Звичайно, (відчуваю – ред.) гордість, значить він не здається, значить він захищає щось своє. Я розумію, що намагаються його звільнити", – сказала Людмила Сенцова.

Як повідомлялося, 25 жовтня засудженому в Росії українському режисерові Олегу Сенцову присудили премію Європарламенту "За свободу думки" імені Сахарова. Церемонія нагородження має відбутися 12 листопада в Страсбурзі.

З 1988 року Європарламент присуджує премію Сахарова особам і організаціям, які захищають права людини та основні свободи.

Читайте також: Сенцов не скоро дізнається, що отримав премію Сахарова - адвокат

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років ув’язнення за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Режисер відкидає звинувачення. На знак протесту він голодував від 14 травня з вимогою звільнити всіх українців, яких Росія утримує за політичними мотивами. Сенцов припинив голодування 6 жовтня. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

З вимогою негайно звільнити Сенцова до Росії неодноразово зверталися міжнародні організації, західні уряди, митці й активісти в усьому світі.

Фото: Krym.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-