До Азовського моря зайшли ще два військові кораблі РФ

До Азовського моря зайшли ще два військові кораблі РФ

Укрінформ
Росія учора, 24 жовтня, завела до акваторії Азовського моря два військові кораблі, ще один - на підході.

Про це заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк у рамках Львівського Безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора два сторожових кораблі - "Сиктивкар" і "Кизляр" були внутрішніми водами Російської Федерації доправлені до порту Азов, зараз вони знаходяться в акваторії Азовського моря", - розповів він.

Перший заступник голови Держприкордонслужби також додав, що в Азовське море нині направляється ще один військовий корабель РФ.

"Сьогодні почалось буксування ще одного корабля, "Стерегущій". Він пройшов, за нашою інформацією, Ярославль. Очікуємо його прибуття теж в Азов", - додав він.

Серватюк проінформував, що окрім цих кораблів, Росія вже має угруповання з більше 120 кораблів і катерів в Азовскому морі.

"На сьогодні ситуація достатньо серйозна, достатньо загрозлива", - підсумував він.

Читайте також: Депутати вимагають відкликати українців зі скандальної комісії з риболовства

Як повідомляв Укрінформ, серед основних тем, які висвітлюються під час трьох днів Форуму: "Залежність чи вразливість. Як "Північний потік-2" змінює картину світу"; "Ситуація в Азовському морі як економічний безпековий та соціальний виклик"; "Пропаганда — ведення асиметричної війни"; "Політика щодо окупованих територій"; "Оборона як сучасне поняття — безпека як основа управління державою".

Серед топ-спікерів Львівського Безпекового форуму: — віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Река Смеркені, Стівен Блокманс - старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник Британської Армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші визначні діячі.

Серед українських учасників та доповідачів — заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, глава МЗС Павло Клімкін, редактор Інтернет–видання "Острів" Сергій Гармаш, політолог Михайло Басараб, відомі журналісти, оглядачі.

Львівський Безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-