Відвідувати Балуха дозволять з 3 листопада - адвокат

Відвідувати Балуха дозволять з 3 листопада - адвокат

Укрінформ
Відвідини Володимира Балуха, який вчора був етапований у виправну колонію № 2 м.Керч, будуть дозволені з 3 листопада.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Балуха.

"Сьогодні вранці, 19 жовтня, адвокат Володимира Балуха прибув у "Виправну колонію № 2 Управління ФСИН по Республіці Крим і м. Севастополь" у Керчі. Адміністрація колонії підтвердила захиснику, що українець вчора був доставлений у колонію і перебуває "на карантині". Відвідини Володимира Балуха дозволені з 3 листопада", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Балуха етапували — він вже у колонії в окупованому Криму

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому Балуху до 5 років колонії, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови ув'язненого від їди кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав його вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримував "балансування на нульовій позначці".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який висів у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-