Масове вбивство у Керчі: російські ЗМІ дізналися подробиці життя нападника

Масове вбивство у Керчі: російські ЗМІ дізналися подробиці життя нападника

Укрінформ
Керченський студент Владислав Росляков, який напередодні влаштував вибух і стрілянину в коледжі, був членом страйкбольної команди і захоплювався хімією.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на інформоване джерело.

"Встановлено, що Росляков був членом страйкбольної команди, добре знав хімію, ймовірно, сам виготовив вибухові речовини на основі аміачної селітри. Однак за місцем його проживання правоохоронці не виявили заборонених предметів", - сказав співрозмовник агентства. (Страйкбол - командна військово-тактична гра з використанням пневматичної зброї з пластиковими кульками.)

За словами джерела, на даний час встановлено, що перед тим, як скоїти злочин, молодик "підчистив" інформацію в своїх акаунтах у соціальних мережах.

"Всі його акаунти явно були підчищені незадовго до трагедії. Однак люди, які з ним спілкувалися, кажуть про те, що він поводив себе "тривожно", але ніхто на це не реагував", - сказав співрозмовник агентства.

Джерело також повідомило, що Росляков відвідував стрілецький клуб і цікавився зброєю.

Крім того, за даними "Інтерфаксу", Росляков вів усамітнений спосіб життя, мало спілкувався з однолітками і план збройного нападу розробив самостійно і нікому про нього не розказував.

"Аналіз кола інтересів і спілкування Рослякова показує, що він вів усамітнений спосіб життя, практично ні з ким не контактував, у будь-яких компаніях не брав участі", - сказало інше джерело агентства.

За його словами, "картина події укупі з тим, що відомо про особисте життя Рослякова в останні роки, дозволяють зробити однозначний висновок про те, що масове вбивство своїх земляків він розробив і здійснив на самоті".

Досить імовірно, зазначило джерело, така поведінка склалася у Рослякова через проблеми в сім'ї. "Після того, як батьки розлучилися, він практично залишився сам з собою. З батьком бачився рідко, а мати основний час проводила на роботі в онкоцентрі і також не могла приділяти достатньо уваги вихованню сина", - сказало джерело.

За його словами, "у студента не було близьких друзів і будь-яких властивих його одноліткам романтичних відносин з протилежною статтю, що, безумовно, свідчить про певні відхилення в психіці".

"Вилучений комп'ютер Рослякова дозволив встановити, що три роки тому він захопився вивченням стрілецької зброї, а пізніше - вибухових пристроїв, в тому числі питанням їх виготовлення", - сказав співрозмовник агентства.

Також, зазначив він, Росляков грав у "шутери" - комп'ютерні "ігри-стрілялки", але не більше, ніж інші підлітки.

"Записи камер відеоспостереження в коледжі показують, що він зайшов до закладу через запасний вихід, піднявся на другий поверх, переодягнувся в туалеті і, вийшовши звідти, відкрив безладну, але прицільну стрілянину з рушниці по всіх, хто був в полі зору", - сказало джерело.

Читайте також: Кримський дім у Києві створив Книгу пам'яті жертв стрілянини в Керчі

Потім, за його словами, студент спустився в їдальню на першому поверсі, кинув туди сумку з бомбою, швидко піднявся знову на другий поверх, зайшов у бібліотеку і звів рахунки з життям.

Співрозмовник агентства додав, що правоохоронні органи продовжують ретельно вивчати і аналізувати біографію студента.

Як повідомлялося, 17 жовтня учень Керченського політехнічного коледжу Владислав Росляков влаштував вибух і відкрив стрілянину з рушниці в навчальному закладі, після чого скоїв суїцид. За останніми даними, загинула 21 людина. Поранено понад 40 людей.

На місці трагедії виявлено велику кількість боєприпасів - близько 10 пачок рушничних патронів, а також близько 10 саморобних запалювальних пристроїв і пляшки з коктейлем Молотова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-