Правозахисники розповіли, як почувається Кольченко після голодування

Правозахисники розповіли, як почувається Кольченко після голодування

Укрінформ
Незаконно засуджений в Росії український активіст Олександра Кольченко після голодування адаптувався, але перебуває на дієтичному харчуванні.

Про це йдеться у звіті адвоката Уральської правозахисної групи, який відвідував Кольченка в середині вересня, повідомила Укрінформу член правозахисної групи Тетяна Щур, надавши відповідну довідку-звіт.

«За час попередньої зустрічі змін в умовах утримання (Олександра Кольченка - ред.) немає. Знаходиться так само в 4 загоні, взаємини з іншими засудженими у загоні нормальні. Наразі непрацевлаштований. Після проведеного голодування повністю адаптувався. Температурний режим у приміщенні загону нормальний, опалення включене. До цього часу знаходиться на дієтичному харчуванні. В їжу дають вершкове масло, сир, різні каші, варене яйце, м'ясо, рибу згідно з нормами. Стан здоров'я нормальний», - йдеться у звіті про зустріч.

Читайте також: Кольченко написав лист Сенцову

Також повідомляється, що у Кольченка були «симптоми застуди, але нічого серйозного». Медичну допомогу він отримує відповідно до потреби. Необхідні ліки, які йому передавали, отримав і вживає їх. Додаткових ліків непотрібно.

Крім того, 12 вересня Кольченко був підданий адміністративному стягненню за порушення форми одягу - три доби в ШІЗО. Покарання відбув. «Бібліотекою користується, книжки читає. Листи від родичів отримує. Передачі, посилки отримує. Листи підтримки іноземними мовами адміністрація установи йому не передає. Фізичні вправи та заняття спортом поки не робить після голодування. Наразі вага повернулася до норми, становить 61-62 кг. Скарг і пропозицій не має. Пресу дають читати. Телевізор у приміщенні загону є. Тиску з боку адміністрації колонії немає», - сказано у завершальній частині звіту.

Як повідомлялося, Сенцов і Кольченко були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських і кримських в'язницях.

Кольченко на підтримку вимоги Сенцова 31 травня теж оголосив про початок голодування. Проте 7 червня припинив голодування через погіршення здоров'я.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Загалом в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-