Кольченко написав листа Сенцову

Кольченко написав листа Сенцову

Укрінформ
Український політв'язень Олександр Кольченко написав листа підтримки своєму другові Олегу Сенцову після того, як той був змушений припинити голодування.

Про це повідомила Укрінформу член Уральської правозахисної групи Тетяна Щур, передавши текст листа.

У листі Кольченко закликає Сенцова не впадати у відчай і пам'ятати, що імперії не вічні.

«Привет, Олег! Мне очень жаль, что заявленная тобой цель так и не достигнута, даже частично. Мне уже в конце недельного голодания казалось, что все наши старания тщетны, хотя я где-то в глубине души надеялся, что я ошибаюсь. Весь период твоей голодовки старался по мере возможности отслеживать новости о тебе; очень переживаю за тебя. Очень тяжело смириться с мыслью о том, что находясь здесь, ты как крупица – бессилен, не в силах ни на что повлиять. Мне очень тяжело представить ту степень, в которой ты чувствуешь себя уставшим и разочарованным. Не отчаивайся и помни, что империи не вечны, тирана уронят. С каждым днём уверенность в этом всё отчётливее. Выздоравливай скорее! Береги себя», - йдеться у листі Кольченка, підписаному 11 жовтня.

Щур уточнила, що «лист вже у Олега».

Як повідомлялося, Кольченко 31 травня оголосив про початок голодування на підтримку вимоги Сенцова. Проте 7 червня Кольченко припинив голодування через погіршення здоров'я.

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що буде голодувати "до кінця".

5 жовтня стало відомо, що Сенцов 6 жовтня припиняє голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

Сенцов і Кольченко були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Читайте також: Тюремники кажуть, що Сенцов дотримується рекомендованого харчування

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Загалом в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-