Тюремники кажуть, що Сенцов дотримується рекомендованого харчування

Тюремники кажуть, що Сенцов дотримується рекомендованого харчування

Укрінформ
Ямало-Ненецьке управління Федеральної служби виконання покарань повідомило, що український режисер Олег Сенцов, який відновлюється після голодування, знаходиться в медчастині виправної колонії, стан його здоров'я нібито задовільний.

Про це повідомляється на сайті регіонального відділення ФСВП РФ.

"Нині стан його здоров'я медичними працівниками оцінюється як задовільний. Сенцов О.Г., як і раніше, знаходиться в медичній частині ВК-8 під наглядом медичних працівників, госпіталізації у реанімаційне відділення не потребує. Рекомендованого лікарями-фахівцями лікування і харчування дотримується в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер заперечує обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які знаходяться в російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме "до кінця".

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

9 жовтня уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування. При цьому адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що йому нічого невідомо про продовження голодування його підзахисним. 

Читайте також: Сестра Сенцова спростувала інформацію про його госпіталізацію

А 16 жовтня заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко заявив, що Сенцов нібито їсть звичайну їжу, включаючи м'ясо і рибу («парові м'ясні кульки», «суп з картоплею і м'ясним бульйоном з шматочками яловичини», «рибне суфле»), почувається добре і важить до 80,2 кг.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-