Сестра Сенцова спростувала інформацію про його госпіталізацію

Сестра Сенцова спростувала інформацію про його госпіталізацію

Укрінформ
Двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан заявила, що не говорила на сьогоднішньому брифінгу в Києві про те, що її брат знаходиться в реанімації, її неправильно зрозуміли журналісти.

Про це вона написала у Facebook.

"І з приводу гучних заголовків у ряді ЗМІ сьогодні. Сьогодні був прес-брифінг, присвячений роботі над фільмом Олега Сенцова "Номери". Про стан здоров'я Олега я передала інформацію двотижневої давності, оскільки це і є останні новини. Якщо ряд журналістів вважали за краще не говорити про кіно, а передруковувати про його близький кінець під соусом новин, то запитання до них", - повідомила сестра Сенцова.

Вона зазначила, що Олегу важко і закликала журналістів не маніпулювати.

Раніше 16 жовтня ЗМІ з посиланням на Каплан повідомили, що Сенцов потрапив у реанімацію в Лабитнангі після припинення голодування. Проте потім у ФСВП спростували цю інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер заперечує обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які знаходяться в російських і кримських в'язницях. Він не раз заявляв, що голодуватиме "до кінця".

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

Читайте також: "Всі органи працюють прекрасно" — тюремники РФ кажуть, що Сенцов не у реанімації

9 жовтня уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування. При цьому адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що йому нічого невідомо про продовження голодування його підзахисним. А 16 жовтня заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко заявив, що Сенцов нібито їсть звичайну їжу, добре себе почуває і поправився до 81 кг.

Усього в Росії й анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-